top of page
Sök
  • josefine53

Entrecotebiffar med enkel balsamvinägerskyFina middagar behöver inte vara svåra att tillaga! I detta recept är entrecotebiffarna huvudnumret, serverade med en enkel men mycket smakrik balsamvinägersky. Som tillbehör föreslår vi ugnsrostade potatisar och morötter, lätt kryddade med salt och peppar.


Ingredienser

1kg hel entrecote

Olivolja, salt och peppar till kryddningen


Balsamvinägersky

2 msk honung

2 msk smör

2 msk balsamvinäger av god kvalitet

1 tsk oxfond0.5 tsk salt

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk torkad timjan

hackad färsk persilja,


Gör så här

Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Det är viktigt att skära tvärs över köttets fibrer och att använda en vass kniv, annars är det lätt hänt att eggen glider längs med fibrerna istället för att skära av dem.

Placera biffarna på en skärbräda eller ett fat. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Massera in oljan och kryddorna i biffarna.

Låt biffarna tempereras i rumstemperatur en kvart före du steker dem.

Lägg köttet i het stekpanna och stek dem 2–3 minuter på var sida. (medium). Inget stekfett behövs i pannan då biffarna täckts med olivolja, men vi rekommenderar att tillsätta en klick smör i slutskedet av stekningen för smakens skull.


Balsamvinägersky


Mät upp alla ingredienser till i en kastrull och låt blandningen sjuda på medelvärme i några minuter.

Ta kastrullen av värmen och häll innehållet över biffarna i stekpannan.

Skaka om stekpannan väl så att alla smaker från stekningen och den goda balsamvinägerskyn blandas. Strö över färsk persilja och servera.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page